Un total de 37 persones han estat ateses pel programa d'atenció als refugiats de Creu Roja

foto: Creu Roja

El programa residencial de persones refugiades de Creu Roja ha atès una quarantena de persones a Mataró des que va obrir les seves portes el mes d’agost del 2017. Es tracta de persones, que han obtingut asil polític, a les que s’acull durant 6 mesos en un centre residencial i després se’ls segueix donant suport en la seva fase d’integració a la societat d’acollida. Les 35 persones que s’atenen ara mateix des d’aquest servei a Mataró tenen fins a 16 nacionalitats diferents. Provenen de països com Iemen, Pakistan, Turquia o Mali, entre molts d’altres. Cal tenir en compte que l’existència d’un conflicte bèl·lic no és l’únic motiu que porta a una persona a demanar asil. De tota manera, des de Creu Roja Mataró reconeixen que s’està detectant un increment d’arribada de persones que fugen del conflicte a Síria, especialment les que venen com a “reubicades”, perquè no es poden gestionar des de Grècia i Itàlia. Precisament a Mataró ja hi viu una família que ha estat reubicada des de Grècia.

Des d’aquest programa de Creu Roja acullen a les persones refugiades durant com a màxim 6 mesos en un centre residencial. Després se’ls ajuda a trobar un habitatge o una habitació a la zona on puguin començar a desenvolupar la vida pel seu compte. Una de les feines més destacades del procés és fomentar les seves competències i facilitar la seva autonomia, per això se’ls vincula amb entitats del territori, com els Capgrossos de Mataró, el Centre de Normalització Lingüística o clubs esportius.

Ara mateix Creu Roja de Mataró té ocupades 17 places al centre residencial i 2 més en reserva i treballa amb 18 persones més que ja es troben en fase d’integració en diversos punts de la comarca i Mataró.

 

Informa: C.Sànchez