Trobades de fins a 10 persones i dos grups de convivència per Nadal

Ho ha assegurat el secretari de Salut Pública de la Generalitat a “Cafè d’Idees” de La 2 de TVE. Encara no està decidit si els infants comptaran o no pel límit màxim de persones.

La Generalitat permetrà trobades de fins a 10 persones durant les festes de Nadal. Així ho ha assegurat el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, en una entrevista al programa “Cafè d’Idees” de La 2 de Televisió Espanyola. Segons Argimon, aquestes trobades de fins a 10 persones podran ser d’un màxim de dos grups de convivència. Aquesta limitació de 10 persones en reunions és la prevista pel tercer tram de la desescalada que hauria de començar el 21 de desembre si les dades epidemiològiques segueixen millorant.

El que encara no està decidit és si dins del límit màxim de persones comptaran o no els infants de fins a 14 anys. Segons ha explicat Argimon, s’està valorant encara aquesta opció perquè tot i que els infants “no són grans contagiadors” es pot transmetre una sensació de massa relaxació.

Aquesta setmana està previst que la Generalitat expliqui les recomanacions a seguir durant les festes de Nadal per evitar contagis. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública ha demanat prudència per evitar que la situació sanitària es compliqui a finals de desembre o durant el mes de gener.

Argimon també ha assegurat que entre dimecres i dijous s’anunciarà quan es passarà a la fase 2 del pla de desescalada.

 

Tags: