Tret de sortida a la campanya de la renda del 2020

Les persones que han cobrat ERTO i prestacions durant l’any passat hauran de posar especial atenció a l’hora de comprovar les seves dades

Comença la campanya de la renda del 2020 avui dimecres 7 d'abril. Ja es pot presentar la renda de l'any passat a través d'internet i descarregar els esborranys i les dades fiscals. Aquest any la campanya és  atípica per a les persones que han cobrat ERTO i també per les que han rebut prestacions, com la dels autònoms. Habitualment els contribuents han de presentar declaració per IRPF quan la seva renda anual supera els 22.000 euros. Però quan compten amb dos o més pagadors – com en aquest cas seria l'empresa i el SEPE- el límit passa a ser de 14.000 euros. També poden trobar-se amb complicacions a l'hora de presentar la declaració aquelles persones que hagin percebut quantitats errònies per part del SEPE. Ricard Serras, del departament Fiscal d’Advisoria, alerta que en molts casos, les declaracions sortiran “a pagar” perquè el SEPE no aplica retencions a l’hora de fer els seus pagaments.

D’altra banda, els treballadors que han rebut prestacions les han de tributar. Les ajudes són considerades com a rendiment del treball i a més, cal tenir en compte que el SEPE les ingressa en brut. De tota manera, els 2.000 euros primers queden lliures d'impostos. Ricard Serra, del departament Fiscal d’Advisoria, aconsella repassar millor que mai les dades i estar ben atents a que totes les despeses deduïbles que s’incorporen a la declaració siguin plenament deduïbles.

D'altra banda, les persones que hagin cobrat l'Ingrés Mínim Vital també hauran de presentar declaració, independentment de la quantitat percebuda. Per cert, que la Generalitat va aprovar una rebaixa en el tram autonòmic de l'IRPF per a les persones que hagin cobrat un ERTO o es trobin en situacions vulnerables. A més, Hisenda permetrà als treballadors en ERTO fraccionar els seus pagaments en sis cops, i no només en dos com fins ara.

Informa: C.Sánchez