Yago García recopila detalls desconeguts del cas de l'Helena Jubany

El periodista barceloní ha publicat el llibre titulat "Qui va matar l'Helena Jubany?" en el qual recull tota la investigació que va fer quan era estudiant

Fotografia: tvmataró

El periodista barceloní Yago García Zamora ha presentat aquest dijous a la llibreria Buc de Llibres el seu llibre, "Qui va matar l'Helena Jubany?". L'obra repassa fil per randa la història de la jove mataronina i se centra en la investigació duta a terme pel mateix autor des que va acabar la seva carrera universitària.

Yago García (autor): Nosaltres vam començar a investigar el cas de l'Helena Jubany quan érem estudiants de Periodisme. Vaig començar amb una companya que es deia Anna Prats i vam arribar a aquest cas de casualitat. Nosaltres no coneixíem a l'Helena, no coneixíem el cas... No som ni de Mataró ni de Sabadell, no ens tocava de prop. Però ens vam trobar amb el cas de casualitat en un article que parlava de diversos casos sense resoldre. Un d'ells era el de l'Helena. Ens va sobtar que una ex companya de carrera, perquè ella va estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, l'haguessin matat, el cas estigués sense resoldre i nosaltres mai no havíem sentit a parlar d'ella.

El llibre deixa encara un final obert fins que no es doni resposta a la pregunta del títol. Per elaborar el llibre, Garcia hi afegeix informació poc coneguda i analitza els errors de l'actuació policial i judicial. La presentació del llibre ha comptat amb la presència de la família de l’Helena.

Informa: A. Maymí