VOLEMataró demana un tercer geriàtric públic a la ciutat

El grup municipal de VOLEMataró assegura que la capital del Maresme no cobreix la demanda real de places públiques a geriàtrics que hi ha la ciutat. Segons la líder de la formació, Montse Morón, hi ha gent que s’espera anys per poder accedir a les residències de La Gatassa o Sant Josep. Per això, el seu partit presentarà en el Ple de febrer una proposta de resolució per demanar un estudi que determini quantes places públiques es necessiten a la ciutat i la construcció d’un nou geriàtric a Mataró que doni a resposta a una població de 126.000 habitants, dels quals un 16% són majors de 65 anys."Estem exiliant el nostres avis" perquè "hi ha una manca de residències a Mataró", ha dit Morón.   

A més d’una residència, VOLEMataró també demanarà la construcció de pisos tutelats per a gent gran, una opció similar a viure en una residència, perquè hi ha atenció mèdica, però sense la dependència que es té en un geriàtric.  

Precisament, en el Ple de febrer està prevista l’aprovació d’una declaració institucional  per demanar una millora del sistema públic de pensions. Segons Morón, el seu partit s’hi abstindrà perquè considera que el PSC ha volgut capitalitzar un moviment que s’està vivint a tot l’Estat – a través de l’anomenada Marea Pensionista- sense haver tingut – diu-  cap contacte amb la gent gran que ho està promovent ni amb la resta de partits per sumar-hi.