Viure en una minicasa, una opció que ja ha arribat al Maresme

Les minicases són cases prefabricades ideals per fer-hi una estada durant les vacances. Però cada cop hi ha més gent que hi viu tot l’any És el cas de la Raquel i el Toni, una parella del Maresme.

Una minicasa és una construcció d’entre 10 i 35 metres quadrats que segueix el que es coneix com a 'Tiny House', un moviment social que promou reduir al màxim l'espai on vivim i que posa èmfasi en una vida més simple i sostenible. Per això, tot i ser petites, hi ha molta gent que veu en les minicases molts avantatges per viure-hi i fer d'elles la seva primera residència. 

D’entrada, són cases petites, però funcionals: es poden transportar a qualsevol lloc i aprofiten l’espai al màxim per guardar allò imprescindible. Són econòmiques. El preu mig d’una minicasa a Espanya no supera els 45.000 euros. I, finalment, són eficients energèticament i sostenibles, perquè gasten poc i perquè estan fetes amb materials respectuosos amb el medi ambient.

Al Maresme, un exemple de minicasa que funciona com  a primera residència és la que tenen la Raquel i el Toni. Es tracta d’una parella de Canet de Mar que va decidir canviar el seu pis per aquest tipus de construccions i per l’estil de vida minimalista que l’acompanya. Fa gairebé un any que hi viuen i estan encantats amb el canvi de vida.   

La minicasa on viuen la Raquel i el Toni, l’ha fabricat l’empresa Noma Home. Fa 7 metres de llarg, per 2 metres i mig d’amplada i té dos pisos: a baix hi ha la cuina, la sala d’estar i el lavabo i a dalt, dues habitacions. Hi ha espai perquè hi dormin fins a sis persones. La casa està situada en un terreny que forma part d'una finca rústica, perquè, en el seu cas, la normativa del municipi on viu la parella prohibeix instal·lar minicases com la seva en el nucli urbà, una situació que no es dona en altres zones d'Europa, apunten. 

En qualsevol cas, la parella explica que viure en una minicasa com aquesta els ha canviat la vida, perquè, a més a més, els ha permès estalviar per poder fer altres coses com viatjar, una de les seves passions. Precisament, tots els viatges que han fet aquest últim any els han recollit en un compte a Instagram que porta per nom Mochila en Ruta. 

Informa: B. Doñate 

Imatges: A. Fernández i P. González