Vilassar de Mar celebra els seus 239 anys d’història

Al 1784 el municipi costaner va independitzar-se de Vilassar de Dalt i al llarg d’aquest cap de setmana han organitzat diverses activitats per commemorar l’efemèride.

La plaça Tarradelles ha estat un dels epicentres de la programació de les Festes de Tardor de Vilassar de Mar (tvmataró)

El 19 de novembre de 1784, ara fa gairebé 240 anys, Vilassar de Mar va esdevenir un poble independent de Vilassar de Dalt. Fins llavors, els dos municipis que coneixem actualment, actuaven com un de sol.

Per commemorar aquesta efemèride, des del 17 de novembre i fins aquest diumenge, la localitat costanera ha organitzat prop d’una quarantena d’activitats. 3 dies en els quals s’han pogut reviure els moments clau que van marcar el procés de segregació.

Laura Martínez, alcaldessa de Vilassar de Mar: Està basada en cultura popular. Ens hem vestit, alcaldes, regidors i gent del municipi, de com durien ser els habitants de Vilassar de Mar al 1784. Hi ha diversos actes de cultura popular i molta participació de les entitats.

En el cas d’aquest diumenge, arribava el moment de recordar i celebrar el dia de l’efemèride. És per això que s’ha organitzat una cercavila popular, que ha anat a càrrec de les colles de l’AVAL i La Tropa Teatre. Una activitat que ha arrancat a les 10 del matí al Museu Enric Monjo i que ha arribat fins a la plaça Tarradelles. En aquesta ubicació hi havia a punt la Fira d’entitats que comptava amb la participació d’agrupacions culturals del municipi.

La jornada ha estat festiva i ha servit perquè els ciutadans de Vilassar de Mar traguessin pit del seu sentiment de pertinença a la localitat. I és que després de tants anys... encara hi ha el sentiment de rivalitat entre els dos Vilassars?

Laura Martínez, alcaldessa de Vilassar de Mar: Jo crec que la rivalitat ve només pel nom. Qui és queda el Vilassar? Ells es pensen que són Vilassar perquè van ser el primer Vilassar. Però també és veritat que a qualsevol lloc, quan parles de Vilassar tothom pensa en Vilassar de Mar perquè hem acabat esdevenint un municipi més gran que el de Dalt.

Dins de la programació d’aquestes Festes de Tardor també s’hi contemplava la possibilitat de participar en visites guiades pel municipi per descobrir els seus espais més emblemàtics.