Vigilància intensiva per la seguretat dels motoristes

El Servei Català de Trànsit coordina a tot Catalunya una campanya preventiva, del 22 al 28 de juliol, per augmentar la seguretat dels motoristes. Així, els agents de la Policia local i els Mossos d'Esquadra estan realitzant durant aquesta setmana els anomenats controls PREMOT (PREvenció MOToristes) per supervisar les condicions tècniques dels vehicles, el bon ús del casc i altres proteccions i la documentació del conductor. Els Mossos d'Esquadra apunten que una de les infraccions més comunes sorgeix de l'estat dels vehicles, concretament dels pneumàtics.

En el que va d’any, ja han mort 28 motoristes a les carreteres catalanes i 158 han resultat ferits greus. Dues morts més que en el mateix període de l’any passat. Una d’elles ha estat al mes de juny al maresme, a la N-II a l’alçada d’Arenys de Mar. Amb l’arribada de l’estiu i la calor l’ús de vehicles de dues rodes augmenta i des del cos dels Mossos d’Esquadra es recorda que també cal extremar la precaució fent ús del casc i, encara que no sigui obligatori, utilitzant guants i jaquetes d’estiu i un calçat adequat.

Aquest any els motoristes morts en accidents de trànsit representen gairebé el 30% del total de les víctimes mortals registrades a les carreteres. A la demarcació de Barcelona és on més motoristes han mort, un total de 13.

 

Informa: J.Peñaranda