“Venir a l’hort ens dona vida”

L’èxit dels horts urbans municipals del Bon Recés fa que l’Ajuntament es plantegi ampliar el projecte a altres zones de la ciutat com el sector del Sorrall

En Francisco és un dels 56 hortolans que disposen d’una parcel·la a la finca del Bon Recés. Fa 12 anys que el veïnat de Mata-Rocafonda acull aquest projecte d’horts urbans municipals destinats al cultiu d’autoconsum. Són parcel·les d’uns 50 m2 que poden sol·licitar persones majors de 55 anys, pensionistes o jubilades. Hi conreen de tot, però el benefici que en treuen va més enllà dels aliments que recullen.

Francisco Mansilla, president de l’Associació Horts Urbans Bon Recés: “Ocupem el temps. Hi ha persones que diuen que des que tenen l'hort estan millor de salut i tot. Ens dona vida. Si estàs a casa, estàs al sofà. En canvi, venim aquí i fem una cosa diferent”

Una iniciativa exitosa des del primer dia que, ara, es podria exportar a altres zones de la ciutat. L’Ajuntament estudia oferir horts urbans municipals al sector del Sorrall.

José Antonio Ricis, regidor de Verd Urbà i Espai Agrari: “L'entusiasme que hi posen ens dona peu a pensar que és un projecte a treballar en altres espais de la ciutat. A més, fan una tasca de socialització entre ells, cultiven la zona, fan una inversió del seu temps que aprofitem perquè generen vegetació i fixació de CO2”

Una de les propostes de consell dels pressupostos participatius 2023-2024 és, precisament, la instal·lació d’horts urbans a la zona situada entre el carrer Estadi i Mare de Déu de la Cisa, al barri de Cerdanyola. Les votacions tindran lloc del 19 d’octubre al 9 de novembre.