Veïns de l'Havana reclamen un barri segur

Prop de 40 persones han tallat l'N2 a Mataró aquest dimarts a la tarda en resposta a l'agressió d'un home a l'Avinguda Maresme durant una discussió amb un noi que hauria ocupat un local

Un grup de veïns del barri de L'Havana de Mataró s’ha manifestat aquest dimarts a la Nacional-II per reclamar un barri més segur i lliure de violència. És una de les reaccions a l'agressió d'aquest dilluns a l'Avinguda Maresme en la qual ha resultat ferit un veí del barri. El presumpte agressor, un jove de 18 anys que ocupa un local a aquest carrer, hauria colpejat l'home al cap amb un pal i li hauria causat diverses ferides. Els Mossos d'Esquadra han detingut el jove aquest dilluns i ja es troba en llibertat pendent de judici. 

Diversos representants polítics han donat suport als veïns, que han protestat al mig de la carretera cap a les sis de la tarda amb unes pancartes. Del consistori, han assistit a la protesta el regidor de Seguretat de Mataró, Juan Carlos Jerez, i la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno. També s'hi ha apropat el líder de Junts per Mataró, Alfons Canela. 

Juan Carlos Jerez, regidor de Seguretat: “Quan una persona roba un mòbil, la policia li torna al seu propietari. Amb l’únic delicte que no passa a Espanya és amb les ocupacions il·legals.  No volem l’augment de les penes, volem que no quedi impune perquè està generant problemes de convivència. La gent no entén per què és més fàcil ocupar que llogar. Hem d’aconseguir polítiques d’accés a l’habitatge, però aquesta no és la política.”

La víctima de l'agressió ha explicat a tvmataró que, davant la sospita que havien ocupat el local del costat, va avisar-ne la propietària perquè l’anés a revisar. En arribar-hi amb el serraller, es van trobar el local ocupat per tres joves: el detingut i dos més: un de 21 anys i un altre de 30. Segons la víctima, quan va preguntar què feien al local, el més jove va colpejar-lo amb un pal de fusta que sostenia la persiana, causant-li tres talls al cap que van necessitar 30 punts de sutura. Durant la discussió, la propietària, d’uns 70 anys, va caure al terra. 

Jordi Molí, veí agredit: “Vaig avisar la propietària que tenia la persiana oberta. Vam venir al matí, vam veure que no hi havia ningú i vam voler posar-hi un candau. A la tarda, vam obrir una mica la persiana per tenir espai i va sortir un noi que ens va començar a increpar i amenaçar. Li vaig preguntar què nassos feia allà i van tancar la persiana. Al cap de 5 minuts va sortir dient-me que em trencaria la cara i que em volia matar. La meva resposta va ser preguntar-li què passava, que jo no havia fet res. Es va posar cada cop més nerviós i em va obrir el cap amb un pal. Em va fer tres traus: de 3 cm, un de 4 i un altre de 5. En total, 30 punts.

El presumpte agressor, per la seva banda, ha assegurat a tvmataró que és innocent i que l’home hauria resultat ferit per accident. Segons ha assegurat, li hauria caigut la persiana al damunt quan intentava fer-lo fora, una versió que tant la víctima com alguns veïns de l’entorn neguen. El noi també ha explicat que acaba de sortir d’un centre de menors i que no té cap lloc on anar ara. És del Marroc i fa cinc anys que viu a Mataró, on ha estudiat Mecànica. Però ara no té feina ni recursos per poder viure i assegura que per això s’ha vist obligat a ocupar el local.

 

Informen:  B.Doñate / L.Cera