Veïns i comerciants denuncien una onada de robatoris al centre de Mataró

Veïns i comerciants del centre, preocupats per la gran quantitat de robatoris, que afirmen han estat patint durant les últimes setmanes. La situació els ha portat a organitzar-se i ahir al vespre, convocats per l'Associació de Veïns, es van reunir per tractar la problemàtica. Una sala plena per plantejar solucions a una situació que ha causat alarma en una zona que com afirmen, és normalment molt tranquil·la. Expliquen que és difícil de comptabilitzar, però ells calculen que s'han produït una desena de robatoris en les dues últimes setmanes aproximadament. Sobretot en locals comercials, en alguns entrant-hi fins a dues vegades, però també en habitatges. Els principals carrers afectats han estat el Torrent, carrer Altafulla, carrer Argentona i carrer Sant Benet. A la Raquel, propietària d'una botiga de mobles del Torrent, van intentar a entrar-li a robar, tot i que finalment no ho van aconseguir. Afirma però, que des d'aleshores està intranquil·la i que ha decidit instal·lar més mesures de seguretat. Per la seva banda Francina Bigorra, propietària d'una cotilleria al mateix carrer demana més vigilància policial a la zona. Expliquen també que han decidit fins i tot fer vigilàncies algun dia a la nit i que mantenen la comunicació constant entre tots els veïns i veïnes per avisar-se si veuen el gest sospitós d'alguna persona.

Alguns veïns temen que aquesta "onada de robatoris" pugui estar relacionada amb un immoble ocupat al carrer Guifré el Pelós, tot i que aquest fet no s'ha pogut confirmar. El que sí que confirmen els Mossos és que tenen sospites de qui pot ser, però que per ara tenen obertes diverses línies d'investigació. En aquest sentit reconeixen haver detectat un increment de robatoris al centre, tot i que no poden dir una xifra i afirmen haver ordenat un dispositiu de prevenció amb més dotacions de paisà a la zona, sobretot a la nit, que és quan s'han produït els diferents robatoris.

Per la seva banda l'Ajuntament afirma estar al cas de la situació. De fet, ahir, un representant del consistori va ser a la trobada de veins per emplaçar-los a reunir-se.

Informa: A.Gual