Veïns d’un bloc de pisos del Rengle reivindiquen el dret a compra del seu immoble

L’edifici situat al Passeig de Marina número 142 del Rengle fa setmanes que llueix diverses pancartes on s’hi poden llegir consignes com ara ‘Volem comprar’ o ‘Enganyats per l’Obra Social la Caixa’. El motiu és que els veïns d’aquest immoble han començat una campanya mediàtica per reivindicar el dret a compra del seu pis de cara l’any vinent. Aquests immobles formen part d’una promoció de La Caixa, entitat propietària del bloc, que garantia un lloguer social durant 5 anys, prorrogables a 5 anys addicionals. Una vegada finalitzats aquests 10 anys, és a dir, al 2021, els ocupants tenien la possibilitat d’adquirir el seu pis a un preu regulat per la normativa d’habitatges de protecció social.

El problema, tal com explica en Roberto Muñoz (veí afectat) neix farà ara gairebé 4 anys. En aquell moment, els veïns van haver de renovar el contracte que tenien amb el banc. Revisant el nou document, van adonar-se que la clàusula que els garantia la compra del seu pis a un preu assequible, havia desaparegut. Tot i que els afectats expliquen que La Caixa els hi continua garantint el dret a compra de manera verbal, no han aconseguit plasmar-ho en el nou contracte.

Així doncs, la inquietud entre els veïns és ara la possibilitat de quedar-se sense un habitatge en el qual havien dipositat les seves perspectives de futur. Els seus pisos havien de tenir un preu de compra situat entre els 80.000-125.000€, un cost molt inferior a altres pisos situats a la mateixa zona. Tot i la falta d’entesa fins al moment, els veïns esperen poder reconduir la situació amb l’entitat bancària.

Pel que fa a l’altra part del conflicte, des de La Caixa emplacen la comunitat de veïns de cara l’octubre de l’any vinent que és quan finalitza el contracte. Tal com explica la pròpia l’entitat bancària, en aquests moments no poden modificar cap de les clàusules estipulades ja que legalment ho impedeix el règim d’habitatge de protecció oficial al que està regit l’edifici. En aquest tipus de qüestions, segons fonts de La Caixa, el que acaba passant normalment és que quan conclou la vigència del contracte les dues parts se seuen a negociar per acabar trobant una postura acordada.

Informa: L.Sanmiquel