Usuaris i comerços del port pagaran la meitat de les quotes els mesos d’abril i maig

coronavirus

El Port de Mataró baixarà a la meitat el preu del cost dels amarratges, lloguers comercials i d’altres serveis durant dos mesos, abril i maig. És la principal mesura com a resposta a la crisi del coronavirus que ha impedit la utilització de la instal·lació portuària des de fa setmanes.

Així doncs, tal i com ha explicat la gerent del Consorci del Port, Margarita Díez, es reduirà en un 50 % les quotes de manteniment i serveis del Port que hagin d’abonar tots els titulars d’amarradors d’embarcacions, per a l’ocupació de locals comercials o magatzems i, per a la utilització d’instal·lacions i aparcaments. D’altra banda, s’ajornarà l’emissió de factures de pagaments fraccionats en concessions fins als 30 dies següents a la finalització de l’estat d’alarma. També s’ampliaran els terminis de pagament de 30 a 90 dies i s’establiran mesures de flexibilització en casos més greus.

Es calcula que les mesures relacionades amb el coronavirus comportaran més de 175.000 euros, només en costos directes al Consell del Consorci del Port de Mataró, integrat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Mataró. Tot això, amb una temporada d’estiu encara incerta. Els serveis essencials que realitza el port són garantir el servei a aquelles persones que passen el confinament en la seva embarcació i també han estat actius el servei de protecció, marineria així com la neteja i la desinfecció de la instal·lació. Paral·lelament, s’ha decidit que les obres previstes de remodelació de la zona comercial s’ajornaran fins el 14 de setembre i només es faran alguns treballs previs.

Recordem que l’Hotel Atenea, situat al Port de Mataró, funciona com a hotel medicalitzat per descongestionar el sistema sanitari maresmenc des de principis d’abril.

Infoma:O.Debat