Per unes Santes lliures d'agressions sexistes

L’Ajuntament presenta la campanya “No és No”, per prevenir agressions sexistes durant les Santes. Una campanya, que es va estrenar a la Festa Major passada com a prova pilot i que ha tingut continuïtat durant tot l'any en determinats actes amb gran afluència de gent. El dispositiu d'aquest any comptarà amb cinc punts d'atenció, que s'activaran de forma alterna en funció del dia. Per exemple el dia 25, dia de la nit boja, hi haurà tres punts en funcionament, un a la Platja del Callao, on s'hi farà la gira Fricandera de RAC 105, un altre a la Plaça Santa Anna, amb la Convidada de la Família Robafaves, i un últim al Nou Parc Central, on hi tindrà lloc la Ruixada.

La intenció és que totes persones que participin de la Festa Major mataronina se sentin segures i puguin gaudir dels actes més multitudinaris amb tota normalitat i tranquil·litat. La campanya també pretén conscienciar sobre la importància de rebutjar certs comportaments sexistes, tot i que a nivell social estiguin normalitzats.

L'any passat, durant Les Santes, la campanya va comptar amb un sol punt d'informació i 40 hores d'assistència. Durant aquest temps es van registrar 790 demandes d'informació i 17 casos de persones en situació d'agressió.

 

Informa: A.Gual