Una vintena de persones viurien en situació irregular al local cremat a Vilassar

Els inquilins de l'immoble pagaven un contracte d'entre 280 i 300 euros per poder viure en un espai compartit amb altres persones

Fotografia: tvmataró

Fins a una vintena de persones haurien estat vivint suposadament en règim d'arrendament irregular a la nau que es va incendiar ahir al migdia a Vilassar de Mar. Es tractaria de gent en situació vulnerable que fins ara pagava un contracte d’entre 280-300 euros per tenir una parcel·la compartimentada. S’ubicaven entre la planta baixa i el primer pis de l’immoble i, segons expliquen, al pis de dalt de tot hi vivien els propietaris.

Tal com apunten diversos testimonis, l’incendi s’hauria originat després que una persona externa a l’immoble manipulés el sistema elèctric. Una vegada es va generar el foc, els inquilins van intentar apagar-lo sense èxit i es van veure obligats a marxar. 2 famílies i un noi es van reallotjar en cases d’amics i coneguts, 4 persones es van allotjar a l’Hotel Tres Lleons del municipi i 4 més es van reubicar a l’habitatge d’emergència social que disposa el consistori. Al matí, encara no havien pogut entrar a recuperar cap de les seves pertinences ja que hi havia risc d’esfondrament.

Aquest immoble, situat al tram de Via Octaviana entre Sant Mateu i Maria Vidal, forma part d'una zona industrial distribuïda en 3 zones. En una hi ha un taller de flor seca, a la del mig és on s’hi va produir l’incendi i una tercera que és un bloc d’habitatges. Un dels veïns d’aquest últim edifici explica que li ha quedat el pis negre arran del fum.

Pel que fa a l'incendi, a hores d'ara ja està completament extingit. De fet, Bombers detallen que el foc va començar a cremar ahir prop de les 11 del matí i fins a gairebé la una de la matinada no s'ha donat per apagat del tot. Fins al lloc dels fets s'hi han arribat a desplaçar fins a 23 dotacions de bombers, les últimes aquest dimarts al matí per comprovar que durant la nit no s’hagués tornat a encendre cap part del local.

Pel que fa a ferits, ahir només van haver-hi dues persones que van presentar problemes respiratoris a causa de la inhalació de fums i van ser traslladades a l'Hospital de Mataró. Una tercera persona va ser atesa al mateix lloc on es va produir l'incendi i se li va donar l'alta poc després.