Una trentena de voluntaris acompanyen als pacients ingressats a l'Hospital de Mataró

Un total de 5 entitats i associacions de la ciutat participen activament amb l’Hospital de Mataró. Ho fan a través de voluntaris que dediquen el seu temps a acompanyar pacients i familiars durant la seva estada hospitalària. Un programa que fa dos anys i mig que es va engegar i en el que participen una trentena de persones. Ara, des del Consorci Sanitari del Maresme s’ha volgut agrair la seva tasca desinteressada que fan i que, expliquen des de l’Hospital, és imprescindible. Una feina que serveix per acompanyar, però especialment, per escoltar.

Per ser voluntari en aquest àmbit cal tenir unes aptituds concretes com ara saber escoltar. I tot i que saber escoltar, donar conversa o acompanyar, que és molt necessari, també és veritat que cal tenir en compte hi ha temes tabú. Segons expliquen des de l’hospital, no es pot parlar de política, religió o la mateixa malaltia.

L’experiència dels voluntaris és gratificant. Ho explica Francesc Martín que a micròfons de Mataró Audiovisual ha assegurat que hi ha de tot però que la majoria de pacients posen la seva tasca molt fàcil.

En aquests moments el Consorci Sanitari del Maresme té convenis d’aquest tipus de voluntariat amb la Fundació Hospital, que fa acompanyament de malalts de PADES (Programa d’Atenció Domiciliària i Equip de Suport), amb l’Associació Espanyola Catalunya Contra el Càncer (AECC) per fer acompanyament a malalts oncològics ingressats, amb la Fundació Privada Nous Cims per fer tallers d’artteràpia per a malalts oncològics, la Fundación Ricardo Fisas, per consultes de cures de pell amb pacients amb tractament, i amb l’Associació Somriures Conjunts per entretenir els pacients de pediatria a través de contes, activitats i diversió.

Informa: M.Gómez