Una taula rodona a tres bandes debat sobre “Mitjans de comunicació, prostitució i trata”

La prostitució és un problema que ha esdevingut un tema tabú durant molts anys sobretot en els mitjans de comunicació. En el marc del Dia Internacional contra la violència masclista, la Vocalia Dones de Pla d’en Boet i CCOO del Valles Oriental-Maresme-Osona, van organitzar una taula rodona titulada “Mitjans de comunicació, prostitució i trata”. Per tal d’abordar aquest assumpte, es van convidar representants de tots aquells actors que hi tenen a veure: Lluís Rabell, exdiputat de Catalunya sí que es pot; Alba García, de CCOO; i Mònica Peinado, periodista de la Cadena SER. D’aquesta manera es tractava la prostitució des del punt de vista polític, laboral i dels mitjans de comunicació.

L’assumpte central del debat però era el tractament que en fan els mitjans de comunicació. Lluís Rabell creu que la clau del canvi és que aquests comencin a tractar amb rigor la prostitució i que no la normalitzin.

Els tres participants del debat van coincidir en assenyalar que si realment es vol acabar amb aquest problema, les administracions i els mitjans n’han de parlar. Van afirmar que una de les principals causes que provoca que aquestes dones acabin en aquest món és la situació de pobresa que afronten. La periodista de la Cadena SER, Mònica Peinado va destacar que encara hi ha un bri d’esperança i és que els mitjans han començat a plantejar-se com tractar aquesta problemàtica.

Informa: L.Sanmiquel / M.Castilla