Una setmana més en fase 2 i després arribarà la "nova normalitat"

Una setmana més en fase 2 i després arribarà la "nova normalitat"

Mataró i la resta de l’àrea metropolitana de Barcelona i la regió sanitària de Lleida es mantindran en fase 2 a partir de dilluns, mentre que Girona i la Catalunya Central avançaran a la fase 3, on ja es troben Tarragona, les Terres de ‘Ebre i l’Alt Pirineu i l’Aran. D’aquesta manera totes les zones de Catalunya que passen a fase 3 conformen una unitat territorial. Ho ha confirmat aquest migdia el director del Centre de Control d’Alertes i ’Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

A banda de Barcelona i Lleida, també la comunitat de Madrid i les províncies de Segòvia, Sòria, Salamanca i Àvila es quedaran una setmana més en la fase 2. D’aquesta manera, el Ministeri de Sanitat mantindrà les competències en aquests territoris, fins que s’aixequi l’estat d’alarma, el 21 de juny. Les regions que en aquell moment es trobin en fase 2, saltaran directament a la “nova normalitat” sense passar per la fase 3.

A partir d’aleshores ja es podrà viatjar d’una comunitat o d’una província a una altra en el conjunt d’Espanya, i les comunitats podran decidir què permeten fer i què no al seu territori. és a dir, que podran relaxar les mesures previstes pel Ministeri, o bé endurir-les. Illa ha fet una crida a mantenir la prudència per superar amb èxit la pandèmia quan entrem en l’anomenada “nova normalitat”.

Illa ha assegurat que l’estat d’alarma ha funcionat molt bé i que es tornarà a aplicar si cal. De la seva banda, Simón ha subratllat que el risc més elevat en les pròximes setmanes vindrà de casos importats.

Informa: JM. Spà