La Biblioteca Antoni Comas ha acollit un taller per reconvertir ordinadors fets servir en dispositius educatius

La Biblioteca Antoni Comas ha acollit aquest dijous un taller de sanejament d'ordinadors que es destinaran a persones sense recursos. El taller ha estat organitzat per la plataforma 'Connectem Ja' amb la voluntat de lluitar contra la bretxa digital. Es tracta d'un dels grups del projecte Covid-Warrior que va sorgir durant la pandèmia amb la voluntat de minimitzar-ne els efectes derivats. Així alguns d'aquests mecenes es van centrar a proporcionar connectivitat, aconseguir dispositius i capacitar a tothom digitalment. En parla Judit Batayé, coordinadora del projecte.
Aquest taller ha acollit per primera vegada a Mataró totes les entitats que formen part del projecte. Hi ha participat Cap Estudiant Sense Internet, el Pla de Transició de Treball de Mataró (PTT), Càritas Mataró, professors de l'Institut Damià Campeny i Labdoo, una xarxa social humanitària on la gent de tot el món col·labora per reconvertir ordinadors fets servir en dispositius educatius. I és que quan va començar el projecte es va detectar que a tot Espanya hi havia 1 milió 400 mil persones sense internet i un 40% de ciutadans que no sabien utilitzar un ordinador. Segons Labdoo cada any es llencen al món centenars de milions d'ordinadors que encara són reutilitzables. Abel Bort és professor de l’Institut FP de Sant Cugat.
Labdoo funciona per "Hubs" punts de recollida d'ordinadors. Les biblioteques Antoni Comas i Pompeu Fabra són els primers espais de Mataró en convertir-se en Hubs. Escoltem Elena Partal, voluntària de Labdoo, i Silvia Barragan, director de la biblioteca Antoni Comas.
A més a més les dues biblioteques tenen la intenció de donar veu i difondre el projecte per recopilar el nombre més gran possible de dispositius.