Una retrospectiva sobre el passat funerari a Mataró, a l'Ateneu de la Fundació Iluro

Esqueles de fa mes de 100 anys, un carro funerari i anècdotes sobre com es feien els enterraments en el passat. Aquests i altres elements es poden trobar a l’exposició  “SERVEIS FUNERARIS. Més de 100 anys” que es troba instal•lada a l’Ateneu de la Fundació Iluro. Una mostra dedicada a repassar la història dels serveis funeraris a Mataró. El recorregut vol mostrar l’evolució durant l’últim segle dels diferents moments del procés de la defunció d’un ésser estimat. A través d’un itinerari cronològic, el visitant trobarà espais com la recreació d’una vetlla amb els mateixos objectes de principis de segle o un vestit de palafrener original. 

Per Cabré Junqueras aquesta mostra representa aportar el seu granet de sorra a la història de la ciutat. L’empresa fa més de 100 anys que presta el servei funerari de Mataró i per això han considerat positiu compartir amb la ciutadania la feina feta al llarg de la seva trajectòria.

En el marc de l’exposició, se celebraran xerrades i tallers conduïts per diferents professionals amb l’objectiu que els visitants puguin ampliar els seus coneixements en diferents temàtiques com ara la història dels rituals funeraris, el procés de dol o l’evolució de la música fúnebre en el temps. La mostra compta amb material del fons Cabré Junqueras; cessions del Museu Arxiu Santa Maria, de la Fundació Iluro, de l’Arxiu Comarcal del Maresme i de Cementiris de Barcelona. També compta amb el suport de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Te de Tertúlia i Nessun Dorma. L’exposició es podrà visitar fins el 16 de desembre.