Una proposta de llei amb accent mataroní per resoldre les ocupacions conflictives en 48 hores

Poder desallotjar un habitatge ocupat en menys de 48 hores és l'objectiu de la proposta legislativa presentada aquest passat dimecres a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB). Un projecte que vol donar resposta al creixement d'ocupacions il·legals que s'està produint a l'estat espanyol, amb especial incidència en zones com Catalunya. La proposta està impulsada, entre d'altres, per la degana del Col·legi d'Advocats de Mataró, Maria Pastor, i la regidora del govern mataroní i advocada Núria Moreno. Entre els redactors d'aquest projecte també hi figura l'exdegà del Col·legi d'Advocats de Mataró Julio Naveira, que explicava durant la presentació de la proposta que aquest canvi legislatiu busca principalment que els cossos policials puguin actuar ràpidament en aquelles ocupacions on no existeix un títol que acrediti la propietat o lloguer de l'immoble.

Un canvi de llei que des del sector de l'advocacia consideren necessari i urgent per aconseguir que les persones que hagin vist ocupat el seu habitatge el puguin recuperar amb la màxima rapidesa possible. En aquest sentit, la Degana del Col·legi d'Advocats de Mataró, Maria Pastor, va remarcar que l'actual marc legal no compleix amb aquest objectiu i que això genera una percepció d'impunitat i indefensió a la ciutadania.

La previsió és que Col·legi d'Advocats de Barcelona faci arribar la proposta legislativa a tots els partits que conformen el Congrés dels Diputats perquè pugui ser debatuda i si així es considera, aprovada.

Informa: S.Ruiz/ A.Gual