Una onada de robatoris sacseja Mataró en els darrers 3 dies

A Mataró s’han registrat diversos robatoris en les darreres hores. Els afectats han estat tant establiments com persones que es trobaven a la via pública.

Pel que fa als comerços, Mossos d’Esquadra ha confirmat que avui una botiga d’artesania situada al carrer de Cuba s’ha llevat amb la persiana aixecada, la porta d’entrada trencada i l’interior regirat. Els lladres s’han endut la caixa registradora amb els diners que hi havia dins. Aquesta mateixa nit, també s’ha produït un robatori amb força al centre veterinari del carrer Argentona.

A aquests dos casos se li afegeixen tres més. Ahir al voltant de les 5 del matí, un parell de joves van destrossar l’entrada del restaurant tailandès situat a l’avinguda Maresme amb una pedra contundent. Els vàndals no van endur-se res tot i que van provocar grans desperfectes a la part interior. La càmera de seguretat del local va poder enregistrar-los. Aquella mateixa matinada, també van entrar a la pastisseria situada al carrer Iluro. Van aixecar la persiana sense forçar-la, amb una clau mestre segons informa la policia i es van endur les poques monedes que hi havia a la caixa. A més, durant la matinada de dijous a divendres, van entrar a la floristeria de la Ronda dels Països Catalans. Els autors van trencar una reixa i van fer malbé la centraleta de la caixa forta. Com en el cas anterior, tampoc van poder emportar-se res. A tot això, també es va registrar un intent de robatori a la botiga de dispositius mòbils situada al Camí Ral. 

A part de les afectacions als negocis, un lladre va robar a una dona de 60 anys al carrer Jaume Isern ahir. A aquest cas, se li suma un nou registrat aquest mateix matí. Un home que passejava per la Plaça Santa Anna també ha patit un intent de robatori amb agressió. La víctima ho ha denunciat a través de les xarxes socials on ha mostrat les ferides produïdes durant el forcejament amb l’agressor.

Davant d’aquesta situació que ha generat alarma entre els veïns, l’alcalde de la ciutat, David Bote, s’ha adreçat a la ciutadania amb un vídeo difós a través de les xarxes socials. Bote atribueix l’augment dels robatoris a la major presència policial a Barcelona, un fet que segons el seu punt de vista, ha fet desplaçar l’activitat delictiva de la capital cap a les ciutats properes, una d’elles Mataró. Una conjectura que el consistori en conjunt denuncia des del passat mes de gener.

És per això que, en aquest mateix missatge, l’alcalde ha anunciat que des de Mataró s’actuarà amb ma dura. A més, ha reivindicat la necessitat d’augmentar la presència policial de manera permanent i no puntual a la ciutat, ha exigit tant a la Generalitat com a l’estat un pla de xoc per reduir l’índex de delinqüència i ha demanat un enduriment de les lleis per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges i la reincidència de delictes lleus amb furt.  

Informa: L.Sanmiquel