Una marxa de torxes per reclamar la llibertat dels polítics presos 

Més d’un centenar de persones van participar divendres en una marxa de torxes a Mataró per reclamar l’alliberament dels líders i polítics catalans i el lliure retorn dels exiliats a Catalunya. La protesta va ser una de les ja tradicionals marxes de torxes que l’organització Rescat organitza des de fa 18 anys abans de Nadal per demanar la llibertat de qui considera presos polítics. La marxa de Mataró va començar a les set de la tarda davant de l’estació de Renfe i va acabar davant de l’Ajuntament amb la lectura d’un manifest. 
A la protesta, va tenir especial protagonisme el mataroní Francesc Colomines, detingut a Barcelona durant la vaga general del 18 d’octubre i en llibertat provisional des del novembre. El seu pare, Jordi Colomines, el seu advocat, explicava a Mataró Audiovisual el perquè d’una marxa de torxes en les dates nadalenques, i sobretot, en el moment polític actual. 

Francesc Colomines va estar a la presó 20 dies, acusat d’atemptar contra l’autoritat i de desordres públics. Ara està en llibertat, a l’espera d’un judici i molt pendent de la investigació de la Fiscalia, com recordava el seu pare.   

La marxa de torres de Mataró va estar organitzada per Rescat amb el suport de l’ANC, els CDR de la capital del Maresme i diversos partits polítics i organitzacions socials contraris a la sentència del Procés. La protesta, que va haver de completar el seu recorregut amb canvis a causa de la pluja, va comptar amb la participació de tres tractors i amb un grup de sanitaris.

Informa: B.Doñate/M.Castilla