Una maleta de jocs del món aterra a Mataró com a material pedagògic

Jocs d’arreu del món

Una maleta pedagògica plena de jocs d’arreu del món ha aterrat a la ciutat de Mataró amb l’objectiu de promoure els valors de la interculturalitat i l’apropament a d’altres cultures a través d’aquest material d’esbarjo. És una iniciativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat que volta per Catalunya amb 12 jocs diferents en un mateix bagul. Jocs com l’“awale” provinent del Golf de Guinea o el “senet” de l’Antic Egipte. Fins ara qualsevol centre educatiu o espai de lleure que tingués la intenció d’utilitzar aquest material havia d’adreçar-se especialment a la Diputació de Barcelona, fet que amb la incorporació d’aquest maleta a la ciutat, des de l’Ajuntament de Mataró es feliciten per haver agilitzat el procés. 

Entre els 12 jocs hi ha diferents nivells de dificultat que es reparteixen també segons l’edat. Així podem trobar jocs aptes per nens i nenes d’entre 8 i 16 anys. Tots ells de fusta, degudament explicats i, segons el Departament d’Ensenyament, amb molta qualitat. Un recurs pedagògic que pot servir per estructurar també la predisposició i moments de jocs gràcies a l’interès i curiositat dels propis jugadors amb què aquests siguin d’arreu del món. 

La sessió formativa per a professorat docent i professionals del món del lleure ha tingut lloc aquest dimecres i a partir de l’any vinent la maleta estarà disponible perquè tothom qui la vulgui utilitzar a les aules mataronines pugui fer-ho.

Informa: M.Gómez