Una forta tempesta deixa 111 l/m2 i s'activa el Pla d'Actuació Municipal

L'aiguat al carrer Hospital. Imatge: M. Aliberas
L'aiguat al carrer Hospital. Imatge: M. Aliberas

Una forta tempesta ha deixat més de 111 litres per m2 a Mataró aquest divendres. La tempesta, originada al Vallès Oriental, ha baixat fins la comarca del Maresme, provocant un fort aiguat a Mataró. Ha començat a mitja tarda i s'ha perllongat fins gairebé les 9 del vespre.

L'Ajuntament de Mataró ha activat el Pla d'Actuació Municipal per inundacions. Carres, places, equipaments, habitatges de planta baixa i pàrquings s'han vist afectats per inundacions.

La tempesta ha provocat diverses incidències. A les 9 del vespre s'havien registrat fins a 41 trucades al servei d'emergències. Efectius del cos de Bombers, la Policia Local de Mataró i Protecció Civil han treballat per atendre les incidències registrades a la via pública. La tempesta, acompanyada de fort vent i llamps, ha fet caure diversos arbres que han hagut de ser retirats del carrer. També ha afectat la xemeneia de la Plaça de l'Assemblea de Catalunya. Segons l'Ajuntament de Mataró, els serveis d'emergència han hagut d'intervenir en dos equipaments culturals de la capital del Maresme que s'han vist molt afectats per l'aiguat.

Dissabte es revisaran equipaments de la ciutat per detectar els possibles danys causats per l'aiguat i avaluar els danys. L'Ajuntament té previst visitar centres educatius i equipaments esportius i culturals.

La pluja també ha tingut incidències a la circulació de vehicles. Durant força estona s'han produït retencions a l'autopista C32 entre Premià i Mataró direcció Girona i a la sortida 134-Blanes. La circulació s'ha anat normalitzant a partir de quarts de 10 de la nit.