Una exposició per donar consells de seguretat a la gent gran

L’Hospital de Mataró acull durant aquesta setmana l’exposició itinerant “Mou-te amb salut, envolta’t de seguretat”. Una mostra organitzada per Mossos d’Esquadra conjuntament amb el Consorci de Salut i Social de Catalunya. A través dels diversos plafons que conformen aquesta exposició es vol donar consells a la població, especialment a la gent gran, per adquirir hàbits de vida més segurs i intentar reduir el nombre de delictes. A més dels plafons, els matins de dilluns, dimecres i divendres l’exposició s’ha reforçat amb dos agents dels Mossos per resoldre dubtes que pugui tenir la ciutadania. No parlar amb desconeguts, no retirar grans quantitats de diners del banc o tancar la porta de casa amb clau són alguns dels consells que dóna Daniel Teixes, agent de l'oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d’Esquadra.

Uns consells que Daniel Teixes explica que van destinats especialment a la gent gran, ja que pot arribar a ser més confiada, però que també s’adrecen a la població jove. En qualsevol cas, si es presencia algun fet fora de l’habitual Teixes recomana trucar al 112.

L’exposició es va inaugurar a Barcelona el març del 2018. Durant aquest any i mig ha recorregut diversos hospitals, Centres d’Atenció Primària i centres cívics de Catalunya i ha arribat a prop de 15.000 persones.

Informa: S.Ruiz