Una dona ferida per la caiguda d'un envà aquesta matinada

S’eleven a 10 les persones ferides a causa de la borrasca Glòria. Aquesta nit una dona ha hagut de ser atesa per un trau i un cop al cap com a conseqüència d’una caiguda d’un envà sobre un immoble al passatge Miró número 29. Els bombers han rebut l’avís d’aquest incident a les 3 i 12 minuts de la matinada. Per risc de caiguda de tot l’envà també s’ha desallotjat a dues persones més i s’ha tallat l’accés al carrer. Segons informa l’Ajuntament a hores d'ara els Bombers estan treballant per tirar a terra la resta de l'envà caigut i caldrà valorar si aquest fet pot comportr algun tipus de problema estructural tant a l'immoble afectat, el del número 29, com al número 33, edifici al que correspon l'envà que ha caigut. 

Aquesta ha estat l’actuació més rellevant que han hagut de realitzar els bombers aquesta nit. Des d’ahir el vespre, però, també han hagut de fer altres actuacions per cobertes i claraboies que han quedat despenjades i per arbres caiguts a causa del vent. Tot i això, en comparació amb la nit passada, les actuacions s’han reduït.  

Ahir van ser cinc les persones ferides a causa de la borrasca. Al matí, dues persones van haver de ser ateses per caigudes. Per una banda, un home d'edat avançada va haver de ser traslladat a l'hospital després que una forta ràfega de vent el tirés a terra al carrer Joan d'Àustria. Un altre home va caure al carrer Sant Cugat i va anar per voluntat pròpia l'Hospital de Mataró, d'on va ser donat d'alta ahir. 

A la tarda, una banda la dona de 89 anys va haver de ser ingressada a causa d'una caiguda que li va provocar una fractura greu a l'espatlla. D'altra banda, un home va haver de rebre atenció mèdica per un cop al cap i encara està ingressat a falta de valoració. L'altre home presentava ferides lleus després d'haver patit un cop a la cara.

Diumenge es van haver d’atendre quatre persones. La primera una dona que va resultar ferida lleu ahir a la tarda després que una palmera caigués al damunt del seu vehicle quan aquest es trobava estacionat al passeig del Callao. Dues més al vespre, quan material procedent d'una obra va caure damunt del seu vehicle que es trobava estacionat al carrer Unió i una altra que va haver de ser traslladada a l'hospital després de patir un accident de moto a causa del fort vent.

L’Ajuntament manté activat el Pla Bàsic d’Emergències pocs minuts passada la mitjanit de diumenge a dilluns, i per ara segueix tallat l’accés al braç del port, la circulació de vehicles pel passeig marítim, el Parc Central Vell i l’accés al torrent d’en Forcal per risc de caiguda d’un pal d’electricitat.

Al llarg del dia, el comitè de crisi de l'Ajuntament es va reunir fins a 3 vegades per avaluar els efectes del temporal i es preveu que aquest matí ho torni a fer.

L'alberg de Can Soleret ha estat obert aquesta nit de dilluns per atendre persones sense sostre.