Una desena de detinguts a Mataró per estafa online i falsificació de diners

La Policia Nacional ha detingut 10 persones a Mataró per presumptes delictes de pertinença a organització criminal, estafa a través d’internet i falsificació de diners. Segons informa el cos policial, el grup estava especialitzat en la tècnica coneguda com phishing. Els detinguts cometien estafes bancàries a través d’Internet. Concretament, enviaven correus electrònics de manera massiva, fent-se passar per membres d’una entitat financera per poder captar víctimes potencials. En aquest correu, s’informava que hi havia un problema amb el compte bancari i se li demanava que entrés a una pàgina web. Una web que imitava la real perquè els usuaris es confiessin i introduïssin les seves dades, que permetien als hackers retirar diners  als caixers o realitzar compres.

Un total de 29 persones van denunciar haver estat afectats per aquesta estafa, amb un prejudici econòmic de més de 48.000 euros.

Durant el registre es va intervenir material informàtic i de telefonia mòbil, documentació i targetes bancàries i material per fabricar bitllets.

 

Informa: S.Ruiz