Una cigarreta per una peça de fruita en el Dia Mundial Sense Tabac

Els CAPs de la Ronda Prim i la Ronda Cerdanya han volgut animar als usuaris a deixar de fumar intercanviant cigarretes per peces de fruita. Una iniciativa emmarcada  en el Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra avui 31 de maig. A tots els que han participat de la iniciativa, també se’ls ha animat a apuntar-se a una consulta individualitzada per deixar de fumar segons els hàbits de consum de cada pacient. Anna Giné, infermera del CAP de la Ronda Prim, explica que una de les millors maneres per deixar de fumar és verbalitzar els beneficis que li reporta a cada persona haver abandonat el tabac.

Entre els avantatges de deixar de fumar, Giné detalla que disminueix la pressió arterial, augmenta l’oxigen en sang, millora la circulació sanguínia i disminueix el risc de patir un ictus o un infart.També destaca la importància que els pares i mares deixin de fumar quan tenen fills. Tot i que no es fumi davant dels infants, el fum del tabac queda impregnat a la pell, la roba o en el mobiliari de casa i fa que els infants fumin de manera indirecta.

Per aquells més tecnològics, Giné explica que també existeix una app de la Sociedad Española de Especialistas en Tabaquismo anomenada “S’acabó” que ajuda als fumadors a deixar de ser-ho a través de consells, un seguit de reptes a assolir o explicant els diners estalviats després de deixar de fumar. A més, inclou un botó de “pànic” per quan es té la necessitat de tornar a provar una cigarreta. Prement aquest botó s’obre un joc per distreure la persona i que oblidi les ganes de fumar.

 

Informa: S.Ruiz