Una balena morta arriba a la platja del Varador

Apareix una balena morta en estat avançat de descomposició a la platja del Varador. El telèfon 112 va rebre l’avís ahir poc abans de les 4 de la tarda. 
La Policia Local de Mataró, Protecció Civil, Agents Rurals, Salvament Marítim, Proactiva i els Bombers van intervenir per procedir a la retirada de les restes de l’animal, un exemplar mascle jove de Catxalot, d’uns 9 metres de llarg, de qui en van prendre mostres biomèdiques. El fet de no tractar-se d’una espècia protegida objecte d’estudi, el consistori es va fer càrrec del cetaci com a residu biològic contractant un servei de transport i tractament. Les tasques per treure les restes de la balena de la platja es van allargar fins ben entrada la nit. 

L'any 2015 ja es va trobar una altra balena morta davant la costa de Mataró. És tractava d'una balena bec de Cuvier de 5 metres de llarg. L'any 1977 una cria de balena també va arribar a la costa mataronina creant una gran expectació entre els mataronins i mataronines. 
Aquest matí la platja del Varador ha hissat la bandera groga i posteriorment la vermella. De moment la zona on va arribar l’animal segueix precintada i la platja resta tancada al bany a l’espera de les analítiques de l’aigua i la sorra. 

Informa: J.Peñaranda