Una app que fomenta el desplaçament a peu, guanya la Hackathon TecnoCampus 2018

Fotografia: Tecnocampus

“Mataró Camina”,  és la proposta guanyadora de la Hackathon TecnoCampus 2018, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al TecnoCampus. Es tracta d’una app que fomenta que la gent es desplaci a peu per la ciutat. Concretament, registra els itineraris fets pels quilòmetres caminats i dóna punts als usuaris en funció de si han sortit de casa sense cotxe, del nombre de quilòmetres realitzats o de si s’ha passat per un lloc o un altre. Aquesta ha estat la solució que han trobat en Toni Porras, en Joan Colmenero, l’Alba López, l’Oriol Soler i l’Axel Ros al problema que plantejava l’Ajuntament de Mataró i SOM Mobilitat per aquesta marató: crear un servei o producte tecnològic que millorés la mobilitat als espais urbans peatonalitzats. El premi per al projecte guanyador ha estat de 2.000 euros. Una aplicació mòbil per aparcar de manera més eficient les zones de càrrega i descàrrega i una altra per digitalitzar i unificar les diferents targetes de transport públic han estat les idees que han guanyat el segon i tercer premi, valorat en 500 euros cadascun. 

El regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez; el director general de Sirt, David Garriga, com a empresa patrocinadora de l’esdeveniment amb Schneider Electric; i un representat de Som Mobilitat -que organitza la Hackathon amb l’Ajuntament i el TecnoCampus- van ser els encarregats de lliurar els premis i els diplomes a cadascun dels assistents. 

Han participat en aquesta segona edició de la Som Hackathon estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, CEV Barcelona, l’Insitut d’Argentona, Col·legi Maristes Valldemia, l’Institut Thos i Codina, la Universitat Politècnica de Catalunya,la Universitat de Vic, la Universidad Internacional de la Rioja, Blanquerna, la Universitat Autònoma de Barcelona i el TecnoCampus.