Una allau de voluntaris netegen les platges de Mataró després de la borrasca 'Glòria'

Una allau de voluntaris netegen les platges de Mataró després de la borrasca 'Glòria'

Unes 200 persones es van congregar aquest dissabte al litoral mataroní per netejar les platges després del pas del temporal 'Glòria'. Equipades amb guants i bosses de la brossa, tots aquests voluntaris i voluntàries es van repartir per les diferents platges de la ciutat enretirant tots els objectes i escombraries que el vent i el mar han deixat a la sorra. Una iniciativa que va sortir de les xarxes socials a partir d'un missatge a Twitter que va llançar un veí de Mataró, Joan Masferrer, el que explicava que dissabte aniria amb la seva filla a netejar la platja i animava a tothom a sumar-s'hi. Una missatge que es va acabar fent viral, com va passar en moltes altres localitats de la costa catalana, on aquest cap de setmana multitud de voluntaris han estat enretirant tones d'escombraries.

S'han recollit residus de tota mena, des d'envasos de plàstic de productes que fa anys que no es fabriquen fins a altres estris d'ús més generalitzat com testos, taps o bastonets de les orelles. En general molt de plàstic, però també molta fusta és el que es van trobar els voluntaris. En aquest sentit, alerta Joan Masferrer, que tota aquesta fusta arrossegada pel temporal prové dels boscos de la comarca, que han quedat molt malmesos i que s'hauran de netejar abans que arribi l'estiu per evitar que augmenti el risc d'incendis.

També polítics es van sumar a aquesta crida ciutadana, entre ells l'alcalde de la ciutat, David Bote i regidors d'ERC –MES i Junts per Mataró.

Informa: A.Gual