Un terratrèmol de 2,7 graus a Arenys de Mar sacseja el Maresme

El sisme s’ha registrat aquest diumenge a la tarda a la zona forestal d’Arenys i s’ha pogut sentir a municipis i comarques properes

Un terratrèmol de 2,7 graus ha sacsejat el Maresme aquest diumenge sense conseqüències greus. El sisme s’ha registrat dos minuts abans de tres quarts de quatre de la tarda i ha tingut l’epicentre a la zona forestal d’Arenys de Mar. En concret, hauria començat en un punt del Camí del Mormo, entre el Rial del Frontori i el Rial d’en Botifarra, a tocar de l’hípica del municipi, i s’hauria expandit diversos kilòmetres a la rodona.

Aquest dilluns, molts veïns i veïnes d’Arenys de Mar comentaven al carrer si havien notat el terratrèmol. I és que, tot i que l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha situat l’epicentre al municipi, no tothom l’ha pogut notar de la mateixa manera. De fet, per a molts saber-ho ha estat una autèntica sorpresa. És el que ha passat a la Riera del Pare Fita, per exemple, o al Rial de Pau Costa, un dels punts on, en teoria, el moviment hauria estat més intens. 

El moviment de terres ha estat de baixa intensitat, però s’ha sentit a diversos punts d’Arenys de Mar, com el Remei i el Rial de la Serp; a localitats properes, com Mataró, i a comarques pròximes, entre elles, La Selva i el Vallès Oriental. Les xarxes s’han omplert de seguida de missatges de persones amb el dubte si la vibració havia estat efecte del vent o un sisme, un fet que s’ha donat més d’un cop a Arenys de Mar, com recordava la seva alcaldessa, Annabel Moreno.

El Maresme ha registrat diversos terratrèmols els últims anys però es considera una zona de risc sísmic baix. Alguns exemples són el sisme de 3,5 graus que hi va haver el 2004 també a Arenys de Mar i més recentment, el març de l’any passat, els moviments d’entre i 1,6 i 2,3 graus a Tordera i Pineda de Mar. Però els sismes d’aquesta escala no són perillosos. Es considera un risc real quan el nivell de moviment està entre el 6 i el 12 a l’escala de Richter. 

Informa: B.Doñate