Un taller ajuda a integrar la diversitat funcional amb la creació i el joc

El Cafè del Mar de Mataró ha acollit aquest dissabte un taller d’art-teràpia gratuït de la Fundació Bertín Osborne adreçat a famílies de nens i nens amb discapacitat. Aquest tipus de tallers, organitzats amb el suport de l’Obra Social La Caixa, es basen en la idea que la creació artística ajuda a desenvolupar les capacitats motores, intel·lectuals, sensorials, socials i afectives. Però també utilitzen el joc per crear nexes entre les famílies.

En el cas de Mataró, els més petits han pogut compartir una bona estona amb els seus pares i germans i expressar la seves sensacions mitjançant recursos plàstics com la pintura, el dibuix o el modelatge. En alguns casos, també han pogut relacionar-se amb d’altres nens i nenes i compartir l’experiència.  

El cantant Bertín Osborne i la seva dona, Fabiola Martínez, tenen un fill amb discapacitat i van decidir crear aquesta fundació, en trobar-se - ara fa deu anys- que hi havia moltes entitats enfocades en els més petits i no en les famílies.

Però la Fundació Bertín Osborne va més enllà dels tallers. La seva funció és acompanyar les famílies. Per això, s’informa de les seves necessitats i els dona estris per al seu dia a dia,  com assessorament jurídic, formació o coneixements sobre la gestió del temps.

Aquesta és la primera vegada que la Fundació Bertín Osborne porta un dels seus tallers a Mataró, un fet que ha estat possible gràcies a la col·laboració d’una família de la ciutat. Fins ara, la fundació ha organitzat els tallers d’art-teràpia a cinc ciutats espanyoles, on s’han beneficiat unes 400 persones.

Informa: B.Doñate / L.Barroso