Un procés participatiu definirà l'edifici de l'Institut Cinc Sénies

El Conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí les escoles Germanes Bartomeu i L'Institut Cinc Sénies, del barri de Rocafonda.
Bargalló ha anunciat que ja es troben en fase d'iniciar el procés de construcció de l'edifici definitiu de l'Institut Cinc Sénies. En aquesta fase es recolliran les aportacions i idees de l'ajuntament i de la comunitat educativa de com volen que sigui l'institut i quines infraestructures haurà de tenir. Un cop acabi aquest procés, explica, se sabrà la durada que tindrà la construcció de l'Institut que en un principi havia d’estar acabat el 2022. Si es tracta d'un model tradicional el termini actual serà de 4 anys.

Per la seva banda l'escola Germanes Bartomeu també va demanar un nou edifici, coincidint amb el 50è aniversari del centre. Bargalló ha explicat que en un futur l'escola necessitarà aquesta nova infraestructura, però serà posterior a la construcció de l'escola Joan Coromines.

El Conseller també ha confirmat que tot i la baixada de la natalitat el curs que ve, 2020-2021, Mataró no perdrà cap línia de P3. Tot i haver-hi menys nens es traslladaran en ràtios d'entre 24 i 22 alumnes per aula. Tot i així, Bargalló ha remarcat que en projectes educatius innovadors ja no és important quants alumnes hi ha per aula sinó quants professors hi ha per alumne.

Informa: J.Peñaranda