Un mural de conceptes per celebrar els 10 anys de l’Antoni Comas

Durant el 2022 han passat per la biblioteca 300 persones cada dia i s’han donat en préstec un total de 90 mil documents

Usuaris i entitats col·laboradores i properes a la Biblioteca Antoni Comas han ajudat a conformar el mural de conceptes que defineixen els 10 anys de l’equipament a la ciutat. Aquest mural col·laboratiu ha estat una de les activitats que s’han organitzat aquest mes de febrer, coincidint amb la celebració de la primera dècada. El desè aniversari també és de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Mataró, que uneix les tres biblioteques de la ciutat, per oferir un servei bibliotecari transversal i una programació d’activitats estable. La majoria de participants en el mural associa la Biblioteca Antoni Comas com a un lloc cultural i d’informació, però també com a un espai de trobada.

Sílvia Barragan, directora Biblioteca Antoni Comas.
"Les paraules més repetides són 'cultura' i 'informació', però n'hi ha una que ens ha agradat molt que és 'espai de trobada'. Les biblioteques són espais on s'hi troba de tot i de tothom: des dels més petits fins als més grans. I es produeixen situacions d'itnercanvi generacional que són boniques i que no solen passar als espais públics"

A l’Antoni Comas, com a la resta de biblioteques de la ciutat, s’hi poden trobar tota mena de documents, des de llibres fins a revistes, des de música fins a cinema. A més a més, s’ofereix el servei de biblioteca virtual que, en línia i amb el carnet, es poden llegir llibres a l’ordinador, veure pel·lícules o escoltar música. Des de la biblioteca de l’Escorxador s’assegura que estan plenament actius i implicats en el seu entorn i que més enllà d’activitats ofereixen experiències.

Sílvia Barragan, directora Biblioteca Antoni Comas.
"La Biblioteca Antoni Comas és un equipament obert al barri. Col·laborem amb moltes entitats, passen coses a dins, però també fora la biblioteca. Aprofitem molt l'entorn que tenim i sempre que podem col·laborem amb l'entorn. Fomentem molt la creativitat i l'espai crític i procurem que tot el que programem no només siguin activitats sinó que siguin experiències"

Amb les xifres del 2022 a la mà i deixant endarrere la baixa afluència de gent durant la pandèmia, han passat per la biblioteca 300 persones cada dia i s’han donat en préstec un total de 90 mil documents durant tot l’any passat. A més a més, han passat 2.800 alumnes per les seves instal·lacions, en les 130 visites que han acudit a la Biblioteca Antoni Comas durant el 2022.

Informa: M.Gómez / J.Peñaranda / N.Ferrer