×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Un mol·lusc del fons mataroní, amenaçat

Mortalitat massiva d’una espècie de mol·lusc als fons marins de Mataró. És una espècie endèmica, per tant exclusiva del Mediterrani, i molt característica a les praderies de posidònia com la de la ciutat. L’espècie es veu amenaçada per un paràsit que bloqueja el sistema digestiu del mol·lusc i fa que es mori de gana. La mortalitat s’ha estès des de fa uns mesos des del sud de la península i ja ha arribat al fons marí de la comarca. Un dels principals perjudicis de la mort d’aquest animal pel fons marí és, tal com ha explicat al ¡Mataró al Dia' Marcel Gubern de Posidònia 2021, que millora la qualitat de l’aigua perquè la posidònia es desenvolupi en millors condicions. L’entitat Posidònia 2021 té previst altres accions per difondre la importància de conèixer i respectar el fons marí. Una d’elles serà que els centres de submarinisme amb col•laboració de pescadors portaran a terme una retirada de les xarxes que hi a las fons rocosos. 

L’espècie de mol·lusc ja ha estat declarada com a crítica. Dilluns que ve es començaran a agafar individus perquè a la llarga es pugui repoblar el fons marí.