Una jutgessa tomba el confinament de 6 persones amb Covid-19 decretat per l’alcalde

Una jutgessa tomba el confinament de 6 persones amb Covid-19 decretat per l’alcalde

El Jutjat Contenciós número 12 de Barcelona no ratifica el confinament de 6 persones amb positiu per coronavirus decretat per l'alcalde per falta de competències dels ajuntaments. Segons indica la jutgessa a la resolució judicial, els ajuntaments no tenen competències per "acordar mesures limitatives de drets fonamentals sobre les persones amb la finalitat de protegir la salut pública", que en aquest cas "implicaria la privació i restricció de la llibertat". La magistrada explica a l'auto que l'administració que pot aplicar mesures com un confinament obligatori és la Generalitat a través dels Departaments de Salut i Interior i que els ajuntaments només poden "recomanar el confinament de les persones".

El confinament decretat pel consistori havia de ser per un període de catorze dies, des que les sis persones van donar positiu per Covid-19 en una prova PCR, o fins que deixessin de representar un perill per la salut pública, segons recull l'auto. El decret, segons es recull en la resolució, estava avalat pel Ministeri Fiscal, que no s'oposa a aquest confinament domiciliari, i per un informe del Metge Forense de Guàrdia de Barcelona que explicitava que és "imprescindible l'aïllament i quarantena obligatòria d'aquestes persones al seu domicili o en el lloc que decideixi l'autoritat sanitària, fins que deixin de representar un risc per a la salut pública".

L'Ajuntament té quinze dies per recórrer aquesta decisió.

 

Junts per Mataró demana establir mesures més àgils

De moment, qui s'ha pronunciat al respecte de la resolució judicial ha estat el cap del grup municipal de Junts per Mataro. Alfons Canela, a través de les xarxes, ha assegurat que és “imprescindible i urgent” establir mesures per frenar els contagis de Covid-19 a Mataró. En aquest sentit creu que s’haurien d’establir mecanismes àgils, des dels ajuntaments i la Generalitat, perquè els ens locals com l’Ajuntament de Mataró puguin exercir ràpidament aquestes mesures, sense veure com es revoca la mesura per falta de competència”.

 

Informa: S.Ruiz