Un esclafit d’aire deixa una vintena d’incidències a Mataró

La tempesta ha provocat ratxes de fins a 95 km/h que han provocat, entre d’altres, la caiguda de tres arbres a la ciutat

Una trentena d’incidències és el que ha deixat la tempesta que hi ha hagut aquest matí a Mataró, segons l'Ajuntament de Mataró. D’aquesta vintena d’incidències, quatre han estat per arbres caiguts a la calçada (un al carrer Puig i Pidemunt, un a l’Avinguda Carrasco i Formiguera, un al carrer Riu Ter i un altre al Passeig Marítim). La resta d’afectacions han estat 17 per objectes desplaçats o amb risc de caure, una desena per despreniments de façanes i dues per caiguda de cablejat. A causa del temporal marítim a hores d’ara també hi ha tancat l’accés al passeig marítim per l’Avinguda Ernest Lluch.

Segons explica el meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme Quim Serra el que s’ha produït a Mataró ha estat un esclafit, és a dir una davallada d’aire fred del núvol cap al terra que en tocar terra es desplaça horitzontalment. Un fenomen gens habitual per aquestes dates, sol ocórrer a l’estiu, que ha deixat ratxes de vent d’entre 90 i 95 quilòmetres per hora durant cinc minuts entre les 9:40 i les 9:46. Un cop passat el fenomen, les ratxes de vent han baixat fins a intensitat moderada, que és el que s’esperava a la zona, segons Quim Serra. A causa d’aquest esclafit, la temperatura també ha baixat dels 14 graus als 6. Durant la mitja hora que ha durat la tempesta, al centre de Mataró s’han acumulat 4,4 litres per metre quadrat, dels quals 2,4 han caigut en cinc minuts.

A causa de les fortes ratxes de vent, Protecció Civil té activada l’alerta VENTCAT i manté en prealerta el pla PROCICAT per onatge. Es recomana evitar desplaçaments que no siguin imprescindibles, extremar la precaució a la mobilitat, sobretot prop de zones arbrades, retirar o fixar els objectes que estiguin a l’exterior i evitar apropar-se a ports i espigons a causa del fort onatge previst.

Informa: S.Ruiz

Tags: