Un edifici d’habitatges i un projecte gastronòmic, Premis Puig i Cadafalch   

Els Premis Puig i Cadafalch d’Arquitectura, lliurats aquest dijous a Can Marfà, també han reconegut la transformació del Parc Vallmora del Masnou 

La rehabilitació d’un edifici d’habitatges del centre de Mataró i un projecte d’interiorisme d’un espai gastronòmic han estat els guanyadors de la 15a edició dels Premis Puig i Cadafalch d’Arquitectura, que s’han lliurat aquest dijous a Can Marfà. A més a més d’aquests premis, impulsats per l’Ajuntament, s’ha fet entrega del 3r Premi Puig i Cadafalch del Maresme, que s’ha endut el projecte de transformació del Parc Vallmora del Masnou. També s’ha donat a conèixer la selecció d’obres de la 6a Mostra d’Arquitectura del Maresme.  

Els Premis Puig i Cadafalch, que organitzen l’Ajuntament i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, tenen com a objectiu posar en valor aquelles obres arquitectòniques que es fan a Mataró i al Maresme i que ajuden a preservar, tant l’essència del seu patrimoni, com l’esperit de l’arquitecte que dona nom als guardons, tal i com explicava la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno.

El jurat de la 15a edició dels Premis Puig i Cadafalch ha triat els guanyadors d’aquest any entre diversos projectes arquitectònics realitzats a Mataró entre el 2014 i el 2019. En la modalitat de rehabilitació, ha premiat un projecte de 12 habitatges del carrer Sant Simó de l’arquitecta Rosa Brullet. I, pel que fa a la modalitat d’interiorisme, ha guardonat  CABSA. Espai Gastronòmic, una obra de l’estudi que lidera Josep Muñoz i Pérez, Jmp Land Art Scape Architecture.

Quant als millors projectes de la comarca, el jurat del 3r Premi Puig i Cadafalch del Maresme ha reconegut l’estudi d’arquitectura Batlle i Roig, responsable de la transformació paisatgística del Parc Vallmora del Masnou.

La presidenta de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitecte de Catalunya, Sandra Bestraten, explicava, per la seva banda, que el nivell dels projectes arquitectònics presentats demostra la bona salut cultural i econòmica que, al seu parer, hi ha ara mateix a la comarca del Maresme.

A banda del lliurament de premis Puig i Cadafalch, aquest dijous també s’ha fet el reconeixement públic dels vuit seleccionats a la 6a Mostra d'Arquitectura del Maresme, una iniciativa que aquest any ha atret un total de 47 projectes. 

Informa: B. Doñate i P. Villà