Un curs escolar amb més presència familiar i amb més 'patis oberts'

El Pla Educatiu d’Entorn de Mataró inclou una xarxa d’associacions de mares i pares d’alumnes i de familiars d’estudiants que representen 40 centres educatius de la ciutat. La xarxa, presentada aquest dilluns, va néixer el curs passat per dinamitzar aquestes agrupacions i per promoure la seva participació  als centres educatius. I és que, des de l’Ajuntament, el paper de les famílies és clau per al creixement personal dels alumnes, com explicava el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell.  

El curs passat, l’anomenada Xarxa d’AMPA i AFA de Mataró estava formada per familiars d’alumnes de llars d’infants municipals i d’escoles de primària, que es van organitzar per grups de treball territorials i que van treballar temes com la participació de les famílies en projectes educatius i els recursos dels quals disposen. Aquest curs, però, la xarxa s’ha organitzat per temàtiques i s’ha ampliat al centres de secundària. Alguns temes que treballaran els propers mesos són la diversitat o els camins escolars.

Un altre projecte del Pla d’Educatiu d’Entorn és el dels Patis Oberts, que consisteix en dinamitzar les pistes esportives de tres escoles de la ciutat després de classe. La iniciativa, que va començar el 2008 a Rocafonda i Cerdanyola, s’ha ampliat ara a l’Escola Camí del Mig del Pla d’en Boet. El projecte de Patis Oberts, que es treballa de forma transversal amb l'Ajuntament, inclou activitats que es programen cada tres mesos, en funció dels interessos dels infants i joves i d'acord amb entitats diverses.

Informa: B. Doñate