Un concert que vincula matemàtiques i música omple l’Ateneu de la Fundació Iluro

Un concert que vincula matemàtiques i música omple l’Ateneu de la Fundació Iluro

La música i les matemàtiques tenen més en comú del què a priori es pot pensar. Ambdues incorporen conceptes com ara la bellesa, la simetria en les harmonies musicals, la proporció àurea, la física quàntica o el contrapunt. Precisament, aquesta vinculació tan especial era la que es volia demostrar aquest passat dissabte en el concert “La música dels nombr3s” celebrat en un Ateneu de la Fundació Iluro ple a vessar. Des de l’època de Pitàgores que la música i les matemàtiques caminen plegades però, per què els nombres són tant importants dins del món musical? Gràcies a ells, per exemple, els músics han pogut establir un sistema universal que els permet interpretar les partitures. L’organització d’aquest espectacle va anar a càrrec del Foment Mataroní i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Durant el concert es van poder escoltar peces de compositors clàssics com són Beethoven, Mozart, Bach o Bartok.

Tant pel Foment com per la Simfònica del Vallès, aquesta activitat es considerava com una molt bona oportunitat per exemplificar la connexió innata entre les matemàtiques i la música a la vegada que s’apropava la música clàssica a un públic una mica més ampli de l’habitual.

“La música dels nombr3s” neix com un complement de l’exposició “Nombr3s de bona família. La seva utilitat en la vida quotidiana” que acull l’Ateneu de la Fundació Iluro des del passat 11 de febrer. A més de l’actuació de dissabte, els dies 5 i 6 de març es van programar unes sessions dirigides a un públic ben especial format per alumnes de diferents centres escolars. Recordem que un dels objectius de l’exposició és despertar l’interès per les professions científiques entre les generacions del futur.

Informa: L.Sanmiquel / M.Torres / J.Monfort