Un centre de secundària al Senegal, objectiu de les 24es jornades de Futbol Solidari

L'Escola Pia Santa Anna celebrarà el pròxim 21 i 22 de desembre les 24es jornades de Futbol Solidari organitzades per l'Esplai l'Erol fruit de la seva col·laboració amb l'Associació d'Amics de l'Escola Pia del Senegal i la Fundació Educació Solidària. Aquest any el projecte busca recaptar fons per a la construcció d'un centre de secundària a l'Escola Pia de Sokone, al Senegal. Es tracta d'una regió molt rural, on la majoria de gent viu de l'agricultura i la ramaderia. L'Escola Pia hi té una escola d'educació infantil, una de primària i una residència per aquells infants que viuen lluny dels centres educatius. Amb aquesta nova iniciativa volen donar cobertura a l'escolarització obligatòria i post obligatòria de la zona per tal que els joves de 12 a 19 anys no s'hagin de desplaçar fins a Kaolack, que es troba a una hora de distància en vehicle, o bé, hagin de realitzar estudis en altres centres no homologats. Fins al moment ja s’han realitzat altres accions com la reforma de la Granja Escola de M’lomp, la rehabilitació d’una casa d’acollida de Sokone i la renovació del mobiliari del Centre d’Estudiants de Toubakouta entre d’altres.

Sota el lema "Junts marcarem el gol que canviarà el món", la jornada de Futbol Solidari oferirà novament un cap de setmana ple de partits i lligues de futbol per a totes les edats, així com altres activitats paral·leles com tallers, bingo, cinema i servei de bar. L'aportació voluntària aquest any serà d'un mínim de 6€, el preu que costa un maó per a la construcció de l'escola.

L'any passat les jornades de futbol solidari van aconseguir recaptar més de 8.000 euros que van servir per finançar 67 beques escolars destinades a famílies amb pocs recursos. Des de l'organització asseguren que tot i que no volen marcar una xifra com a objectiu esperen que sigui tot un èxit tant en l'àmbit organitzatiu com participatiu.

Informa: J.Peñaranda