Un centenar de persones se sumen a la neteja de l'espai agrari de la ciutat

Una iniciativa de l'Associació Agrària Cinc-Sénies-Mata-Valldeix i l'Ajuntament de Mataró en el marc del "Let's Clean Europe"

Més d'un centenar de persones han participat aquest diumenge a l'acció de neteja de l'Espai Agrari de la Ciutat que ha organitzat l'Associació Agrària Cinc-Sénies-Mata-Valldeix conjuntament amb l'Ajuntament de Mataró. Una iniciativa emmarcada en el repte europeu de Let's clean up Europe, que vol conscienciar sobre la importància de generar menys residus i a fomentar canvi d'hàbits de comportament per prevenir la generació de residus. En aquest cas, la informació sobre les característiques dels residus recollits s'ha inclòs a l'aplicació Litterati. Les dades es fan servir a escala europea per aconsellar les empreses sobre la manera òptima de dissenyar els seus productes perquè tinguin un menor impacte ambiental.

De les 108 persones inscrites, 68 van fer la recollida per la zona de les Cinc Sénies, 24 a Mata i 16 més a Valldeix. A més cal tenir en compte que a última hora més persones es van inscriure per participar en l'acció. Alguns dels participants van ser escolars, diverses escoles de la ciutat van voler sumar-se a aquesta iniciativa.

Una acció que ha tingut lloc aquest diumenge de 10 a 1 i que s'emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que busca promoure accions sostenibles de prevenció de residus arreu d'Europa.

Informa: C.Sánchez/M.Castilla