Un banc de terres preservarà l’agricultura de la comarca

Preservar l’agricultura maresmenca, la seva tradició i la sostenibilitat que aquesta genera és només un dels objectius pels quals l’Ajuntament de Mataró impulsarà la creació d’un banc de terres. D’aquesta manera es pretén que hi hagi un acord que ordeni, censi i preservi de forma controlada aquestes terres dins d’un mateix marc teòric, jurídic i pedagògic amb la implicació i recursos de la Diputació de Barcelona i la Generalitat. La iniciativa ha estat impulsada pel grup municipal de VOLEMataró en una declaració institucional que s’ha aprovat en Junta de Portaveus per unanimitat. Des del partit impulsor hi veuen una oportunitat econòmica i de producció en aquesta iniciativa, fet que consideren un avanç en l’àmbit de l’ecosistema i l’ecologia de la comarca.

La proposta, que havia estat treballada anys enrere pel grup municipal de la CUP, arriba ara amb un afegit més: incloure les terres d’àmbit privat i no només municipal. Aquest banc de terres, creu VOLEMataró, ha de funcionar amb un sistema mixt tal i com, diuen, funciona a Galícia o a l’Aragó.

Per tirar-ho endavant s’ha de fer prèviament un estudi tècnic, econòmic i universitari sobre els recursos i necessitats del projecte. Des de VOLEMataró ja han anunciat que a l’octubre presentaran una segona part d’aquesta declaració institucional que se centrarà, diuen, amb els àmbits municipals, com és l’educatiu. 

M.Gómez