×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Un autocar sortirà de Mataró per assistir a la manifestació pensionista del 16O a Madrid

La Marea Pensionista de Mataró posa a disposició dels ciutadans un autocar per anar a la manifestació pensionista del dia 16 d’octubre a Madrid. La concentració, sota el lema defensem les pensions públiques, començarà a les 10 del matí davant la Puerta del Sol i acabarà davant el Congrés dels Diputats.  Es preveu que  sigui una trobada multitudinària amb gent de tot Espanya.

De Mataró sortirà un autocar de 70 places el dia 15 a les 10 de la nit. Però també hi ha gent que hi viatjarà amb tren, cotxe particular i, fins i tot, a peu. De fet, el dia 21 i 23 de setembre ja van sortir dues columnes de gent caminant des de Rota, Cádiz i des de Biblao. Anomenades les columnes “sur” i la del  “Hierro”, denominada així en homenatge a la “marcha del Hierro” que van fer l’any 1992 treballadors de Ensudesa i Altos Hornos de Vizcaya cap a Madrid en defensa dels seus llocs de treball. 

La manifestació pensionista reivindicarà les pensions dignes i la derogació de la reforma laboral. Fa molt temps que els pensionistes surten al carrer i, tot i que a finals del 2018 es va poder aconseguir una pujada de les pensions d’acord amb l’IPC, des de la Marea de Pensionistes de Mataró asseguren que encara hi ha molta feina a fer. Han volgut deixar clar que els jubilats, tot i que ja no es troben dins el mercat laboral, amb el seu consum sí que contribueixen a generar activitat econòmica. També han subratllat que a causa de la precarietat laboral, moltes famílies viuen d’aquestes pensions.

Els membres de la Marea Pensionista de Mataró fan una crida a sumar-se a la concentració. I per aquells que no puguin desplaçar-se a Madrid, els conviden a acomiadar l’autocar que sortirà de l’Avinguda Corregiment.

Informa: J.Peñaranda