Un acte litúrgic conjunt com a celebració del Divendres Sant a Mataró

Les diferents confraries, germandats i els Armats de Mataró han portat a terme un acte d’oració conjunta a la Basílica de Santa Maria

La Processó General de Divendres Sant a Mataró s'ha adaptat, a causa de la pandèmia de la Covid, en un acte de celebració entre confraries, germandats i els Armats de Mataró. Una oració conjunta que ha tingut lloc aquest vespre a la Basílica de Santa Maria. Tal com ha explicat el conductor de l'acte i membre de la Comissió de la Setmana Santa a Mataró, Rafa Acedo, és un dia en què, tot i els impediments de la pandèmia se celebra la passió i mort de Jesús.

“Avui no farem la processó general representant els onze accents que hi ha a la ciutat en el marc de la Setmana Santa, ... avui recordarem la passió mort i resurrecció de Jesús i també les persones que ens han deixat durant l’últim any."

La litúrgia s'ha basat en una narració coral dels fets històrics que van portar a la mort de Jesucrist a la creu. També s'han llegit oracions i s'han fet parlaments. Unes intervencions que han portat a terme diversos confrares, membres de les germandats, Armats de Mataró i els representants eclesiàstics.

Davant els requeriments del PROCICAT per fer front a la pandèmia de la Covid, l’acte s’ha fet a porta a tancada a la Basílica de Santa Maria. Mataró Audiovisual ha retransmès la celebració conjunta del Divendres Sant a Mataró que també s’ha pogut seguir per les xarxes socials. Hi ha pres part l‘Alcalde de Mataró, David Bote.

Durant el dia d’avui, Comissió de Setmana Santa també ha proposat en el seu extens programa d’actes la possibilitat de visitar les Cases de les Germandats per contemplar les seves imatges.

Informa: O.Debat