UGT i CCOO Maresme reaccionen a la derogació de la reforma laboral en l'article '52.d'

Acomiadar a treballadors per acumulació de baixes mèdiques justificades ja no és possible. La derogació de la reforma laboral impulsada pel PP el 2012 no és sencera però sí parcial, després que el Consell de Ministres aprovés aquest dimarts un Reial Decret Llei per derogar l’article ‘52.d’ de l’Estatut dels Treballadors. Un article que precisament el que determina és l’impediment als empresaris per acomiadar a aquells treballadors que acumulin baixes mèdiques justificades. Una derogació que aplaudeixen els sindicats majoritaris d’UGT i CCOO.

Hi ha aspectes de la reforma que des dels sindicats consideren que també s’haurien de derogar com els acomiadaments col·lectius que diuen que estan emmascarats en acomiadaments individuals, la prevalença de convenis a les empreses, la gestió dels EROS amb tutela de l’administració o els aspectes relatius a la temporalitat i parcialitat de la jornada laboral. Diferents articles que consten en aquesta reforma laboral i que des d’UGT creuen que s’haurien de derogar encara que sigui mica en mica. Des de CCOO consideren que la reforma laboral no té cap sentit i que cal recuperar la capacitat d’incidir en l’economia.

La derogació d’aquest article de la reforma laboral entra en vigor a partir de la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i no tindrà caràcter retroactiu.

Informa: M.Gómez