UGT celebra el seu 130è aniversari

El 12 d’agost de 1888 va néixer la Unió General de Treballadors des de Mataró amb vocació de ser un sindicat d’àmbit estatal. Al llarg d’aquest segle llarg de vida UGT ha mantingut l’esperit de la tasca sindical perquè continuen les mancances que afecten els treballadors i treballadores, tot i que han evolucionat les demandes, tal com ha apuntat el secretari general d'UGT Maresme, Lluís Torrents, al Mataró al Dia

Un sindicat que com dèiem té el seu orígens a Mataró. Les societats obreres de la capital del Maresme van sumar esforços per reclamar una federació que tingués abast estatal. La potència de l’agrupació de treballadors que hi havia a Mataró va estar a punt de fer seu la capital del Maresme dels primers congressos de l’UGT.  

Aquest 1 de maig, dia del treballador, els sindicats majoritaris han sortit al carrer sota el lema “Ara ens toca a nosaltres”. UGT destaca que donen suport a causes socials i es sumen a les mobilitzacions que es convoquen, com la del cas de la Manada, per la llibertat d’expressió o pel 8 de maig, però que el dia del treballador era moment de posar el focus en les reivindicacions laborals.

 

Informa: C.Sànchez