Tretze mataronins van ser deportat als camps nazis

Tretze mataronins van ser deportat als camps nazis. La majoria d'ells al camp de Mauthausen, un a Dachau i un altre a Buchenwald. Així ho ha explicat la doctora en Història i vicepresidenta d’Amical de Mauthausen, Rosa Toran, que ha protagonitzat aquest dimarts a l’Ajuntament la conferència amb motiu del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat, que ha tingut per títol “Resistència i solidaritat als camps nazis”.

Rosa Toran ha explicat com els deportats als camps nazis van ser capaços d’organitzar-se per resistir les dures condicions de vida i ajudar els més febles. La doctora en Història ha assegurat que amb els camps nazis va morir una concepció de l'esser humà i que a dia d'avui segueix sent vital la lluita contra l'oblit.

L’acte ha estat organitzat pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró i l’Ajuntament. Ha presidit la conferència la regidora de Convivència, Marisa Merchán, i ha comptat també amb la intervenció de M. Modesta Rodríguez, membre de la junta del Grup de Recerca de la Memòria Històrica